Planina Mokra gora - neotkriveni biser na Via Dinarica stazi

Početak projekta: 11.2018. - Kraj projekta: 05.2019. Aktuelni projekti
Logo_Inter_02.jpg Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) pokrenuo je regionalni projekat “Planina Mokra gora - neotkriveni biser na Via Dinarica stazi” koji će okupiti predstavnike opština, lokalnih turističkih organizacija, planinarskih i sportskih klubova, turističkih agencija i nevladinih organizacija iz opština koje zajednički dele ovu planinu: Rožaje, Peć, Istok, Zubin Potok i Tutin. Projektom se želi uspostaviti saradnja između opštinskih zvaničnika, turističke privrede i lokalnih zajednica kako bi se zajednički radilo na razvoju turizma i promociji planine Mokre gore kao jedinstvene turističke destinacije koja pruža atraktivne sadržaje za aktivni odmor.

U saradnji sa partnerima iz pomenutih opština, u okviru projekta InTER će raditi na uspostavljanju nove trase Via Dinarica planinarske staze od Prokletija i Hajle preko cele Mokre gore do vrha Berim, njenog krajnjeg istočnog dela. Pored toga, projektom će se podržati stvaranje i promocija turističkih proizvoda koji će predstavljati jedinstveno multikulturno iskustvo u prelepom prirodnom ambijentu planine Mokra gora, koja je takođe poznata i pod nazivom “lepotica Balkana”. Značajni deo projekta će se odnositi na uspostavljanju saradnje između lokalnih zajednica, što će doprineti sveukupnom privrednom razvoju i regionalnoj saradnji na ovom delu Balkana.

Projekat “Planina Mokra gora - neotkriveni biser na Via Dinarica stazi” trajaće do kraja maja sledeće godine i realizuje se u okviru donacije dodeljene u okviru projekta “Razvoj turizma i promocija” koji finansira Evropska unija a implementira Savet za regionalnu saradnju sa sedištem u Sarajevu.

Povezane vesti:

Planina Mokra Gora – lepotica Balkana