-
-
 • Početak projekta: 02.2019. - Kraj projekta: 05.2019.Realizovani projekti

  Kooperativna socijalna preduzeća za unapređenje životnih uslova i mogućnosti za generisanje prihoda za povratnike na Zapadnom Balkanu

  U saradnji sa CEED Podgorica, a uz finansijsku podršku Svetske banke, InTER realizuje projekat “Razvoj programa kooperativnih socijalnih preduzeća za unapređenje životnih uslova i mogućnosti za generisanje prihoda za povratnike na Zapadnom Balkanu”. Pilot projekti se sprovode u Srbiji, Crnoj gori i Makedoniji.

  Detaljnije
 • Početak projekta: 01.2019. - Kraj projekta: 06.2019.Realizovani projekti

  Transparentno i odgovorno sprovođenje projekata JPP projekata u Srbiji

  Od januara 2019. godine InTER realizuje projekat "Transparentno i odgovorno sprovođenje projekata JPP projekata u Srbiji", koji ima za cilj da se poveća informisanost i razumevanje svih aktera kod sprovođenja projekata JPP predstavljenjem primera dobre prakse. Takođe, kroz projekat će se promovisati odgovorno sprovođenje JPP, kao i zagovaranje kod donosioca odluka. Projekat traje 6 meseci, do 30. juna 2019. godine.

  Detaljnije
 • Početak projekta: 11.2018. - Kraj projekta: 05.2019.Realizovani projekti

  Planina Mokra gora - neotkriveni biser na Via Dinarica stazi

  Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) pokrenuo je regionalni projekat “Planina Mokra gora - neotkriveni biser na Via Dinarica stazi” koji će okupiti predstavnike opština, lokalnih turističkih organizacija, planinarskih i sportskih klubova, turističkih agencija i nevladinih organizacija iz opština koje zajednički dele ovu planinu: Rožaje, Peć, Istok, Zubin Potok i Tutin. Projektom se želi uspostaviti saradnja između opštinskih zvaničnika, turističke privrede i lokalnih zajednica kako bi se zajednički radilo na razvoju turizma i promociji planine Mokre gore kao jedinstvene turističke destinacije koja pruža atraktivne sadržaje za aktivni odmor.

  Detaljnije
 • Početak projekta: 11.2018. - Kraj projekta: 11.2018.Realizovani projekti

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU) 2018/2019, Radna grupa NKEU za Poglavlje 35

  Evropski pokret u Srbiji sprovodi projekat Nacionalni Konvent o Evropskoj uniji (NKEU) 2018/2019, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija. Cilj projekta je jačanje konkretnog doprinosa NKEU uspešnosti sprovođenja i razumevanja reformi u svim fazama procesa evropskih integracija.

  Detaljnije